Статии

педагогика, философия, журналистика, финанси, национална сигурност, икономика

Статията представлява ненаучен текст по дадена тема. Ние изготвяме всякакви статии както в областта на журналистика и PR така и статии за описание на даден продукт или стока.

 

Как да пишете статии

Има множество различни видове статии, включително новини,  профили, статии с инструкции и т.н. От формиране и проучване на вашата идея до писане и редактиране на вашата работа, писането на статии може да ви даде шанс да споделите завладяваща и важна информация с читателите.Формиране на вашата идея

Докато изяснявате темата и фокуса си, помислете за типа статия, която най-добре ще отговаря на точките, които искате да предадете. Някои видове статии са по-подходящи за определени теми.

Oт най-често срещаните видове статии са:

Новинi
Този тип статия представя факти за нещо, което се е случило наскоро или което ще се случи в близко бъдеще. Обикновено обхваща 5-те Ws и H: кой, какво, къде, кога, защо и как. Характеристика: Този тип статия представя информация по по-креативен, описателен начин, отколкото обикновена новинарска статия. Това може да бъде статия за човек, явление, място или друга тема.

Редакциoнна

 Тази статия представя мненията на писателя по тема или дебат. Целта и е да убеди читателя да мисли по определен начин по дадена тема. Тази статия дава ясни инструкции и информация за това как да изпълните някаква задача.

Профил
Тази статия представя информация за дадено лице, използвайки информация, която писателят обикновено събира чрез интервюта и основни изследвания. Обмислете темата си. Направете списък с потенциални теми. Може да искате да пишете за имиграцията или органичната храна или вашия местен приют за животни. За да напишете последователна, но кратка статия, трябва да стесните темата.Това ще ви даде нещо по-конкретно, за което да пишете, което ще направи статията по-силна. Задайте си тези въпроси: Какво ви интересува в тази тема? Коя е точка, която хората обикновено пренебрегват? Какво искате да знаят хората по тази тема? Например, ако искате да пишете за биологично земеделие, може да си кажете: „Мисля, че е важно да знаете какво означава биологичното етикетиране на хранителните опаковки. Може да е много объркващо да знаеш какво означава всичко това."  Трябва да ви е грижа за темата, по която сте избрали да пишете. Вашият ентусиазъм ще се прояви във вашето писане и ще бъде много по-ангажиращ за вашите читатели. Вашата цел е да предадете достатъчно страст, че вашите читатели да смятат, че въпросът във вашата статия си струва да се грижи.
Ето и кратко видео, което може да ви помогне за писането на статия.